Wędrując po sieci, przypadkiem wpadłam na ofertę japońskiego McDonald's:
Regularne pozycje w menu:
- Teriyaki McBurger - kotlet z mielonej wieprzowiny z majonezem, sałatą i sosem teriyaki* - Ebi-Chiki Set - 2 nuggetsy z krewetek i 3 z kurczaka - Ebi Filet-O - kanapka z krewetkami ze specialnym sosem i sałatą - Juicy Chicken Red Pepper Burger - kanapka z kurczakiem z pikantnym sosem, sałatą i majonezem - Shaka Shaka Chicken - smażony kurczak mieszany z przyprawami w papierowej torbie, w takiej też jest podawany - McPork - kanapka z kotletem z wieprzowiny z sałatą i cebulą - Bacon Lettuce Burger - zapiekana kanapka ze smażonym kotletem z bekonem, cebulą, serem i sałatą - French fries - oprócz zwykłych frytek, w menu są także frytki grillowane oraz o smaku wodorostów lub włoskiej bazylii
Kanapki sezonowe lub tzw. edycje limitowane:
- Chicken Katsu Burger - kanapka z kurczakiem o lekkim smaku sosu sojowego i imbiru - Gratin Korokke Burger - krokiety z puree ziemniaczanym wypełnione grzankami, krewetkami i makaronem, kawałkami kapusty i sosem katsu. Do wyboru z serem lub bez. Serwowane zimą. - Milkshake o smaku zielonej herbaty - Salsa Burger - kanapka z kurczakiem z sosem salsa - Tamago Double Mac - hamburger z 2 kotletami z wołowiny, paprykowym sosem, bekonem i jajkiem, podawana z serem lub bez - Teri Tama Burger - Teriyaki McBurger z jajkiem, serwowane wiosną - Tsukimi Burger - kanapka z kotletem z wołowiny, sosem ketchupowo-majonezowym, bekonem i jajkiem, serwowana we wrześniu i październiku, przed i w trakcie pory Tsukimi. Do wyboru kanapka z serem lub bez. - Ume Nuggets - kawałki panierowanego kurczaka z dodatkiem kwaśnego śliwkowego sosu - Mega Mac - Big Mac z czterema kotletami z wołowiny zamiast dwóch - Mega Teriyaki - połączenie Teriyaki McBurger i Big Mac, trzy kotlety z wołowiny oddzielone dodatkową bułką z majonezem, sałatą, sosem teriyaki i serem.
* Sos teriyaki charakteryzuje się słodkawo-winnym smakiem, jest stosowany głównie w kuchni japońskiej, na przykład jako marynata do grillowanego lub smażonego mięsa i ryb.
Co sądzicie o takiej ofercie? Wprowadzilibyście któreś z kanapek do polskich restauracji?
|
ooo, ja bym chętnie spróbowała frytek o smaku wodorostów i ebi-chiki set xD ciekawie brzmi też Gratin Korokke Burger, ale nie wiem, czy bym zjadła, bo zdarza mi się mieć dość wybredny gust...
|